Bianca van Dreumel

HET IDEE...

 

Op reis door landen als Frankrijk en Italië kan het zo maar gebeuren dat je ineens op een bijzondere plek belandt. En terwijl je dan geniet van een mooi plein of de schoonheid van oude architectuur, waar de sfeer van eeuwen geleden nog zichtbaar is, raak je geïnspireerd. Oude gewelven of mozaïeken binnentuinen nodigen uit tot grensverleggende mogelijkheden.

 

Ook dichter bij huis vind je, als je oog hebt voor het landschap, prachtige plekjes met bijzondere gebouwen. Klooster Graefenthal in Goch is zo’n plek. Het klooster werd in het jaar 1248 gesticht door graaf Otto II van Gelre en zijn vrouw Margaretha van Kleef. Tot op de dag van vandaag heeft het landgoed zijn charme niet verloren. De vestingmuren, de duiventoren, de kruisgang met de gotische gewelven… alles ademt nog altijd de rijke historie uit.

 

De huidige bewoners onderhouden en restaureren Klooster Graefenthal met veel liefde voor de historie en de natuur. Zij vinden het is belangrijk om de tradities en overleveringen van Graefenthal te behouden en aan de volgende generaties door te geven.

 

In 2014 maakte Bianca van Dreumel kennis met de gastvrije bewoners en uitbaters van dit complex. Ze zag het meteen helemaal voor zich… een dag voor koren op deze locatie met zijn middeleeuwse sfeer. Een dag van elkaar ontmoeten en samen zingen, genieten van de omgeving en van elkaar, onder het genot van Duitse culinaire specialiteiten en kloosterbieren. Een ongedwongen dagje uit voor je koor!

 

De gastvrije bewoners van Klooster Graefenthal zagen het ook, en zo ontstond in 2015 de eerste editie van het KoorEvent op deze prachtige plek. Inmiddels werkt Bianca voor KBZON, en pakken we (na een paar jaar van stilte door corona) samen de draad weer op!

Wees dus welkom bij het volgende KoorEvent in Klooster Graefenthal op 9 juni 2024.

Maak kennis met de bijzondere sfeer gastvrijheid, en vertrek na afloop met een grote glimlach op je gezicht…