Bianca van Dreumel

HET IDEE...

Als ik met mijn lief op de motor door Frankrijk en Italië reis, gebeurt het regelmatig dat we tijdens een van onze ritten op een bijzondere plek belanden. Terwijl ik dan geniet van de sfeer van een mooi oud plein of de schoonheid van oude architectuur, waar de sfeer van eeuwen geleden nog zichtbaar is, raak ik geïnspireerd. Oude gewelven of mozaïeken binnentuinen nodigen mij uit tot grensverleggende mogelijkheden

 

Toch, als je oog hebt voor het hele landschap, zie je dichter bij huis ook prachtige plekjes met bijzondere gebouwen. Klooster Graefenthal te Goch is zo’n plek.

Klooster Graefenthal is in het jaar 1248 gesticht door graaf Otto II van Gelre en zijn gemalin Margaretha van Kleef. Tot op de dag van vandaag heeft het landgoed zijn charme niet verloren. De vestingmuren, de duiventoren, de kruisgang met de gotische gewelven … het landgoed ademt nog altijd de rijke historie uit. De huidige bewoners onderhouden en restaureren Klooster Graefenthal met veel liefde voor de historie en de natuur. Het is belangrijk om de tradities en overleveringen van Graefenthal te behouden, om aan de volgende generaties door te geven.

In 2014 maakte ik kennis met de gastvrije bewoners en uitbaters van dit complex. Ik zag het al helemaal voor me…een dag voor koren op deze locatie met zijn middeleeuwse sfeer. Een dag waarin wij elkaar ontmoeten en samen zingen, genieten van de omgeving en van elkaar. Onder het genot van Duitse specialiteiten en kloosterbieren. Een dag waar je met je koor graag naar terugkeert voor een ongedwongen dagje uit.

De gastvrije bewoners van Klooster Graefenthal zagen het ook en zo kreeg in 2015 het KoorEvent een prachtige nieuwe plek!

Nieuw? Ja want het allereerste KoorEvent was in 2013 bij Roepaen podium te Ottersum.

Als je eerder meegedaan hebt of aanwezig was bij het jaarlijkse KoorEvent dan hoop ik dat je met veel plezier aan deze dag terugdenkt. Dat de sfeer je heeft geraakt en de gastvrijheid een glimlach op je gezicht heeft achtergelaten.

Wees welkom bij het volgende KoorEvent in Klooster Graefenthal