foto: Kim van der Zwan

Hallo, ik ben Elke Rouwmaat,

 

zangeres, vocal coach, dirigent en arrangeur voor vocale muziek. 

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

Daarom ben ik de opleiding tot Estill Master Trainer gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem.

Op dit moment ben ik teamlid van Universal Voice Institute, Master Teacher & Course Instructor en aanspreekpunt van onze opleiding.

Daarnaast werk ik als docent zang op het ArtEZ conservatorium in Zwolle, geef ik workshops, coaching en cursussen, ben ik dirigent van vocal group Zizo en treed ik op als zangeres/pianist.

WAT GA IK DOEN?

2 dingen:

  • Zingen met het Universal Voice Systeem plenair.
  • Daarnaast geef ik 30 minuten inloopspreekuur met de volgende onderdelen:
    • makkelijker hoge tonen zingen
    • makkelijker luid zingen
    • lange tonen zonder ademnood
    • ademsteun in de praktijk

 

Zingen met het Universal Voice Systeem:

Ervaar wat je allemaal kunt met je stem, en dat op een leuke, simpele en praktische manier!

Leer zingen met 8 klankkenmerken en merk hoe makkelijk is om de klank van je stem aan te passen aan de stijl die je zingt!

Ik heb gemerkt dat ik met dit systeem zangers en sprekers van alle niveaus op een makkelijke en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank, ze concrete aanwijzingen en simpele oefeningen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.

Dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier (beter) te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!

 

Inloopspreekuur voor koorzangers

Een aantal momenten is er een inloopspreekuur voor koorzangers. Bij sommige momenten is er een onderwerp, zoals bijvoorbeeld ‘hoe moet ik ademsteun gebruiken?’, of ‘hoe haal ik de hoge toon makkelijker?’. Andere momenten zijn open, je mag met jouw zangtechnische vraag bij me langs komen en ik probeer je te helpen.

De indeling van deze momenten volgt.

 

Tot dan, ik heb er zin in!