We zijn het KoorEvent dit jaar gestart met een workshop Vocal Painting!

 

Vocal painting - kortweg “VoPa” - is een methodiek die is ontwikkeld door prof. Jim Daus Hjernoe (DK). Het is een verzameling van muzikale handgebaren (“vopa’s”) waardoor dirigent en zangers nonverbaal met elkaar kunnen communiceren om vocale muziek te creëren. De gebaren kunnen worden ingezet om “in het moment” te improviseren, maar kan ook bij regulier repertoire worden gebruikt in zowel repetities als concerten.

Het is een vernieuwende, effectieve en leuke tool om samen muziek te maken. In de workshop ga ik de groep een aantal vopa’s leren en deze toepassen op verschillende manieren.

 

Meer over...

Petra Limon (1971) studeerde aan het ArtEZ-conservatorium in Arnhem, waar zij in 2004 de bachelor Schoolmuziek afrondde. Momenteel volgt zij de master “Vocal Leadership” aan de Royal Academy of Music Aalborg, Denemarken. Petra is een bevlogen professional en heeft ruime ervaring in het leiden van kinderkoren, popkoren en vocal groups. Met haar koren geeft zij sprankelende optredens en behaalt zij uitstekende resultaten op festivals. In 2011 eindigde zij met Popkoor Switch op het landelijke TOPfestival zelfs als het beste Nederlandse popkoor. In april van dit jaar won Petra met vocal group @NOON, die zij zelf heeft opgericht in 2016, het festival BALK-Zuid in de categorie vocal groups. Met kritische blik haalt zij op enthousiaste en energieke wijze het beste uit de zangers!